27 februari 2018

Hållbar produktion med ny science park i Södertälje

mm
Maria Lindqvist

Den 30 januari invigdes Södertälje Science Park och KTH Campus i Södertälje, med plats för 1 200 studenter och forskare. Södertälje Science Park ska bli en nod för hållbara produktionsflöden genom samarbete mellan KTH, Södertälje kommun, Astrazeneca, Scania och fastighetsbolaget Akturum.

Vid invigningen, som fick stor uppmärksamhet i media, medverkade högre utbildnings- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje Boel Godner, KTH:s rektor Sigbritt Karlsson, styrelseordförande i Södertälje Science Park Leif Östling, vd Scania Henrik Henriksson, vd AstraZeneca AB Jan-Olof Jacke och ordförande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse Peter Wallenberg Jr. Totalt deltog cirka 350 personer vid invigningen.

I anslutning till invigningen arrangerades Södertälje Science Week där cirka 4 000 personer i alla åldrar besökte ett 70-tal seminarier/workshops eller tog del av Öppet Hus på temat forskning, innovation och utveckling.

Läs mer invigningen

Läs mer om Science Week 2018