29 maj 2018

Innovativa miljöer besöktes av riksdagsledamöter

mm
Anders Nordborg

Innovation, urban utveckling och regional tillväxt var i fokus när riksdagsledamöter från stockholmsbänken under ledning av tredje vice talman, Esabelle Dingizian (MP) besökte Stockholms län. Värd för dagen var landshövding Sven-Erik Österberg.

Under dagen fick riksdagsledamöterna chansen att orientera sig i storstadens specifika frågor och knyta nya kontakter.

Delegationen besökte stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör. Anna Gissler, vd på Invest Stockholm AB berättade om stadens arbete för att utveckla Söderort. På plats i Högdalen fick de veta mer om stadens satsningar inom FoodTech och CleanTech, om odlande stadsbasarer, biokolsproduktion och lokala utvecklingsprojekt i Högdalen och Rågsved.

Under eftermiddagen besöktes Kista och bland annat Ericsson Studio och IBM Client Center där roboten Peggy tog emot.
Besöket i Kista avslutades med att ledamöterna träffade mentorer och studenter på Kista Mentorspace.