18 juni 2018

European Photonics Roadshow fortsätter

mm
Arivan Tutal

Den andra workshopen inom European Photonics Roadshow hölls i Ulriksdal den 11-12 juni.  Fotonikföretag, forskare, experter och regioner från olika delar av Europa samlades för att diskutera och nätverka kring fotonik inom den globala hälso- och sjukvårdsmarknaden.

Ett stort fokus under konferensen var på de fotonikföretag som deltog, där de fick möjligheten att diskutera sina produkter och affärsmodeller med experter och övriga aktörer på plats. Det fanns även tillfälle för match-making sessioner och nätverkande.

Hur smart specialiseringsstrategier runtom i Europa kan stärka fotonik hade också en central del i diskussionerna under konferensen. Regionerna kan genom sina strategier synliggöra fotonik som ett styrkeområde och därmed arbeta med flera riktade insatser. Genom att också medverka i olika interregionala projekt ger det möjlighet till erfarenhetsutbyte och kunskapsutbyte för företagen, universiteten och regionerna.

Konferensen avslutades med Go-to-market sessioner där företagen fick presentera sina företag och där experter fick bistå med sin kompetens.

Workshopen anordnades i samarbete med Photonic Sweden, Watify samt Photonic 21.

Läs mer om workshopen:

Läs mer: